Honden

Honden

Voor honden hebben wij het volgende assortiment:

VOEDING

Denkadog, Royal Canin, Eukanuba,     

Cavom, Ecostyle, Prins Petfoods, Farm Food    

Canex, Smolke, Renske, 

 

DIEPVRIESPRODUCTEN

Duck, Runner, Farm Food, Prins en Energique    

Mocht u een ander merk zoeken dan zijn deze vaak leverbaar.   

 

APOTHEEK HOND

Vlooienbestrijdingsmiddelen

Ontwormmiddelen

Vitaminen en voedingssuppelementen

Shampoo

Reis- en zenuwtabletten

Mondverzorging

 

SPEELGOED

MANDEN EN DRAADKOOIEN

RIEMEN EN HALSBANDEN

DIVERSE ACCESOIRES

Eet- en drinkbakken is diverse design,     Voerstandaard,     Drinkflessen, 

Kauwmaterialen,     Beloning snacks en houders,     Koekjes,  

Adreskokertjes,     Adrespenningen met gravure, 

Hondenslips,    Incontinentie luiers,    Trainingsmatten, 

Fluitjes,     Veiligheidsjasjes en lampjes,    Reddingsvesten 

Borstels,     Kammen,     Nagelschaartjes,     Tondeuse, 

Hondenkragen,     Muilkorven,     Halti,          

PetSafe anti-blafbanden,     Omheiningsystemen,    Hondendeuren, 

Campingset,     Poepzakjes en houders,     Waakborden, 

Pet cooler bandana en matten,

Fietsmanden,     Autoveiligheidsrek,     Auto ventilatierooster voor ramen,     Auto  beschermdeken voor de achterbank,     Auto beschermdeken voor de kofferruimte.

Gevonden wat u zoekt? Kom snel naar onze winkel!

 

ALGEMENE INFORMATIE

Honden zijn enorm populaire huisdieren die hun eigenaar gezelschap, structuur en veel plezier kunnen bieden. Er bestaan heel veel verschillende rassen met elk een eigen karakter, en niet elk ras past bij elke eigenaar en situatie. Wie een hond wil nemen, moet zich dan ook vooraf goed oriënteren om ervoor te zorgen dat er een succesvolle combinatie ontstaat.

Een hond heeft beweging en verzorging nodig. Langharige rassen hebben meer vachtverzorging nodig dan kortharige. Nagels knippen, borstelen en tanden poetsen behoren tot de regelmatige klusjes. Puppy's en oude honden hebben meer zorg en aandacht nodig. Laat uw volwassen hond minimaal vier keer per dag op vaste tijden uit, bijvoorbeeld op een hondenuitlaatterrein. Is er in uw buurt geen hondenuitlaatterrein, neem dan hondenpoepzakjes mee. Op die manier voorkomt u dat andere mensen ongewild in de uitwerpselen van uw hond stappen. Bovendien kunnen via de ontlasting van uw hond ziekten op mensen worden overgedragen. Pups moeten vaker en korter naar buiten. De duur van het uitlaten en de mate van activiteit daarbij is afhankelijk van leeftijd en ras, en het individuele karakter van uw hond. Gebruik bij het uitlaten geen slipketting, maar een riem van leer of kunststof. De hond moet zijn energie ook geestelijk kwijt. Dit kan door speeltjes en spelletjes. Gebruik van vaste speeltjes waarmee de hond enthousiast kan worden gemaakt is handig. U kunt daarmee ook makkelijk de aandacht van uw hond naar uzelf trekken als dat nodig is.

 

DIERVRIENDEKIJK TIPS VOOR WARME DAGEN

Hittegolf op komst: dat betekend weer even extra opletten! Veel van onze huisdieren kunnen niet zo goed tegen warmte. Oververhitting kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn voor uw huisdier. Houd er daarom rekening mee en neem maatregelen als het buiten warm is.

Ga niet intensief sporten met de hond. Bij een temperatuur van meer dan 20 graden raden wij af om met de hond te gaan fietsen. Ook hard rennen en met ballen en frisbees gooien kan men beter doen als het weer wat koeler is. Maak geen lange wandelingen in de hitte maar plan deze aan het begin of einde van de dag. Let bij honden met een dunne vacht ook op verbranding en smeer dun behaarde plekken in met zonnebrand creme.

Zorg ervoor dat uw dier bij warm weer een plek in de schaduw heeft. Zorg natuurlijk ook voor vers drinkwater. Laat een dier NOOIT achter in een auto. De temperatuur in de auto stijgt al binnen 10 minuten naar levensgevaarlijk hoog!

IS UW HOND WINTERPROOF?

Als de winter weer in aantocht is, en dus weer kans op sneeuw. Sneeuw kan bij honden nogal wat leed veroorzaken. Wanneer er sneeuw tussen de voetzooltjes gaat zitten, drogen ze uit en kunnen er kloofjes ontstaan. Het zout dat gestrooid wordt kan dan voor veel pijn zorgen tijdens het uitlaten.Om dit leed te voorkomen smeert u Paw wax of Beaphar voetzolenspray op de voetzooltjes. Dit houdt het vocht en de kou tegen en voorkomt dat de sneeuw als ijsklompjes aan de pootjes blijft hangen. Daarbij is het handig om de haartjes tussen de voetzooltjes weg te knippen zodat de spray en wax beter blijven zitten en de sneeuw zich minder snel kan hechten.Sommige hondenzijn erg dol op sneeuw, ze happen in sneeuwballen of gaan er uitgebreid van zitten eten. Om maag- en darmproblemen te voorkomen kunt u dit beter verbieden. De bevroren sloten en plassen kunnen het begin zijn van blessureleed als uw hond erover uitglijdt.Om in deze donkere dagen goed zichtbaar te zijn met uw hond zijn er lampjes voor aan de halsband, reflecterende halsbanden en reflecterende hondenhesjes.

Algemene informatie over de hond vind u in de onderstaande link van L.I.C.G.